15,000 تومان
10 در انبار
آخرین بروزرسانی : 13 آبان, 1399
شقایق گیاهی است از خانواده خشخاش، علفی و یکساله، گل های آن درشت و به رنگ سرخ آتشین است که اغلب لکه سیاهی در ته جام آن دیده می شود و گل در انتهای شاخه گل دهنده ظاهر می گردد. میوه آن شبیه میوه خشخاش معمولی ولی با ابعاد کوچکتر، تخم آن در داخل میوه (گرز شقایق) قرار دارد به تعداد زیاد و سیاه رنگ است. در ایران نیز بیشتر در استان های حاشیه دریای خزر، آذربایجان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، کرمان و فارس یافت میشود. نامهای دیگر شقایق سرخ به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، شقایق، شقایق سرخ، خشخاش منثور و خشخاشبری نامیده شده است.
مخدر، مسکن دردهای عمومی، آرامبخش، تقویت کننده بدن، ضد تب و خوابآور بخصوص برای اشخاص مسن و کودکان میباشد.
در طب سنتی برای درمان بیماری ها نحوه و مقدار مصرف گرز شقایق را پزشک تشخیص داده و تجویز می کند.
جوشانده گُرز شقایق در چایی در رفع بی خوابی توصیه می شود؛ در مورد بی خوابی بچه ها، هفت تا هشت عدد از آن را در یک لیتر آب بجوشانید و قبل از خوابیدن به نسبت سن آن از یک تا چهار قاشق مرباخوری به او بخورانید، خواب آور است.
هشت تا ده عدد میوه (گرز) شقایق را که خشک شده باشد در یک لیتر آب سرد بیندازید و ظرف محتوای آن را روی آتش بگذارید تا به جوش آید و به مدت دوازده دقیقه بجوشد. بعد آن را صاف کرده، با عسل شیرین سازید و در طول شبانه روز دو یا سه فنجان از آن را بنوشید و یا با همین جوشانده وقتی آنژین دارید هر روز چندین بار غرغره کنید.