زرشک پلویی133-35


9,500 تومان

100 در انبار

آخرین بروزرسانی : 13 آبان, 1399

یکی از بهترین ترکیبات موجود در زرشک ویتامین B فراوان آن است که می‌تواند عوارض عصبی و حتی پرخاشگری را بهبود بخشد.

مهم‌ترین خاصیت زرشک، ویتامین C آن است که می‌تواند مقاومت بدن را در برابر بیماری‌ها بویژه بیماری‌های عفونی و سرماخوردگی بالا ببرد.

نوع بی‌دانه زرشک پلویی که بیشتر در نواحی خراسان می‌روید، به عنوان یک میوه تقویت‌کننده کبد، قلب، معده و تصفیه‌کننده خون به صورت پخته همراه برنج به صورت زرشک پلو مصرف می‌شود.

متخصصان طب ایرانی مصرف زرشک را به خانم‌هایی که دوره یائسگی آنها نزدیک است و آنهایی که اختلالات رحمی دارند،‌ توصیه کرده‌اند.

براساس یافته‌های پژوهشی، زرشک آبی باعث فعال شدن کانال کلسیم در قلب شده و با تنظیم ریتم قلب به بهبود نارسایی قلبی کمک می‌کند.

گزارش شده است، بربرین یکی از ترکیبات موجود در زرشک، کلسترول را با سازوکاری متفاوت از سازوکار داروهای استاتینی کاهش می‌دهد و چنانچه استاتین و عصاره زرشک با هم استفاده شوند، سطح کلسترول بهتر کنترل می‌شود.

بربرین موجود در زرشک، عملکردی شبیه متفورمین (داروی کاهنده قند خون) دارد. گزارش شده در بیماران دیابتی نوع 2، حساسیت به انسولین با این ترکیب افزایش یافته است.

به گفته محققان، عصاره آبی زرشک میزان فشار خون بیماران مبتلا به فشار خون متوسط را با انبساط رگ‌ها کاهش می‌دهد و با فعالیت فیتوشیمیایی و آنتی‌اکسیدانی بالا باعث کاهش وزن بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی می‌شود و می‌تواند به بهبود علائم و اختلالات بیماری کبد چرب کمک کند.

التهاب ازجمله عوارض شایع بسیاری از بیماری‌هاست که موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود. به گفته پژوهشگران، عصاره زرشک علاوه بر اثر ضدالتهابی در التهابات حاد و مزمن، خاصیت ضددرد هم دارد.

اثر بازدارندگی عصاره زرشک بر رشد سلول‌های سرطانی سینه و ریه گزارش شده که این عصاره می‌تواند باعث مرگ سلول‌های سرطانی شود و فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن نیز می‌تواند نقش مهمی در کشتن سلول‌های سرطانی و حفاظت از سلول‌های نرمال داشته باشد.

زرشک عوارضی هم دارد و چون بسیار سرد، قابض و نفاخ است، برای مبتلایان قولنج روده، معده و کلیه و مزاج‌های سرد محدودیت مصرف دارد.